Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért

A mentális egészségügy nemzetközi megfigyelő szervezete

Nemzetközi kiadványaink

Átfogó jelentések a pszichiátria társadalmi hanyatlásban betöltött szerepéről

A tájékoztatás létfontosságú része minden olyan kezdeményezésnek, amely a társadalmi hanyatlás visszafordítását célozza. A CCHR – mint a mentális egészségügy nemzetközi megfigyelő szervezete – nagyon komolyan veszi ezt a felelősséget. Internetes oldalunk, DVD-ink és kiadványaink széleskörű terjesztésének köszönhetően egyre több emberhez – páciensekhez, családokhoz, orvosokhoz, egészségügyi és jogi szakemberekhez, törvényalkotókhoz – jutnak el a pszichiátriával kapcsolatos igazságról szóló információk, valamint a tények azokról a hatékony lépésekről, amelyek bizonyítják: lehet és kell is tenni valamit ezzel kapcsolatban.

Kiadványaink – amelyek 15 nyelven elérhetők  bemutatják a pszichiátria káros hatásait a gyermekek gyógyszerezése, az oktatás, az igazságszolgáltatás, a „drogrehabilitáció”, az erkölcsök, az idősgondozás, a vallás területén és más témákban.

A letölthető kiadványaink olvasásához az ingyenes Acrobat Reader szoftver szükséges. Ha ezzel nem rendelkezik, akkor az alábbi képre kattintva töltheti le.

Adobe Acrobat Reader letöltése

Kiadványaink a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény és annak módosításáról rendelkező 2004. évi LXIX. törvény ide vonatkozó paragrafusai alapján a Creative Commons (CC) – Nevezd Meg! Ne Add el! Így add tovább! licenc feltételeinek megfelelően ingyen letölthetők és használhatók, ahhoz a szerző engedélye nem szükséges.

A brosúrák tartalmát – az átvevő mű jellege és célja által indokolt terjedelemben és az eredetihez híven – a forrás megnevezésével – a CCHR – Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért – bárki közzé teheti, tovább adhatja.